keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Hyvvää Oulusta

... ja kaketsulta. Monella tavalla. Vaikka en oo tämän räppiskenen suurkuluttaja, niin hyvät jutut kolahtaa kuitenki. Puukko-Allu K.G.B. eli Kaukovainio Ghetto Boys on paikallista kammaa, jota ois tärkiä monien kuunnella, päättäjien myöskin, koska alakulttuuri ja alan musiikki tarttuu tiiviisti yhteiskunnan kipukohtiin.

Ja samalla tavalla niinku kaikki graffititaiteilijat ja rokkimuusikot ja katurunoilijat ja performanssitaiteilijat ja muut yhteiskunnan ja rahan valtaa kritisoivat taiteilijat ja harrastajat ja järjestöaktivistit, K.G.B.:kin on ymmärtääkseni joutunut kohtaamaan ennakkoluuloja, kiusantekoa ja häirintää - olemisen ja itsensä toteuttamisen vaikeuttamista - monien erilaisten viranomaisten taholta. Puukko-Allu räppää väkivallasta, puukoista ja pyssyistä, mutta ei se tarkota sitä, että K.G.B. oikiasti ois siellä kaketsulla porukkaa potkimassa. Miks poliisit tulee räppäreitten oville, kun joku on jossain saanu kettingistä, kun ei ne mee Ari Paulowinkaan ovelle, vaikka Arin dekkarissa ois satuttu ihminen surmaamaan? Tai Limingan taidekouluun oppilaita hakemaan, kun - mie näin - joku heistä on maalannu metrisen revolverin kankaalle?

Mutta K.G.B:täkin pitäs kuunnella, ja kuunnella vakavasti. Nää jätkät tuntee sitäki porukkaa, joilla oikiasti on vaikiaa ja ongelmia, semmosia joihin pitäs tarttua. Kuunnella näitä ihimisiä. Näitä oululaisia ihimisiä. Alottakkaa näistä paikoista:

http://puukkoallu.com/

http://www.myspace.com/puukkoallukgb


... ja pittäähän tämä mainita ihan silläki, ku Puukko-Allukin tukkee Paavoa sen verran, että nuita mun mainoskuvia ja -videoita omilla sivuillaan pitää kans. Niin ja siis ohan tuo hyvä levy, siks kans.

Ei kommentteja: