sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Happofilmi: "Korjaaja"Paavo J. Heinosen vaalikampanjan arkistonhoitajat (heitä on mukana monta) ovat onnistuneet kaivamaan aiemmin tuntemattoman Happofilmi-tuotantoyhtiön opetuselokuvan "Korjaaja". Eokuvan alkuperäistä julkaisuvuotta ei ole vielä saatu vahvistettua, mutta kuvaruudun oikeassa yläkulmassa koko pätkän ajan pysyvä numero 59 antaa olettaa tekohetkeksi vuoden '59 eli 1959. 1950-luvun Suomessa valmistusvuosi ilmoitettiin usein juuri tällä tavalla.

Elokuvahistorioitsija, valokuvallisten arvojen amanuenssi Arvid von (tohtori) Kragh kutsuu löytöä "fanttastiseksi" ja elokuvaa itseään "kotimaisen filmografian kauan kadoksissa olleeksi helmeksi". "Selkäpiitä vallan kylmää tämän "Korjaajan" katselu", von Kragh kommentoi, "aivan kuin Nyrki Tapiovaara olisi herätetty haudastaan."

"Korjaaja" koskettelee nykyäänkin erittäin ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita, kuten opiskelua, työn tekoa ja vihaa kaikkea vierasta kohtaan. Rakastettu Yleisradiommekin saa kuulla kunniansa.

Paavo J. Heinonen (Oulun paras numero 59) on erittäin iloinen voidessaan tarjota tämän kauan näkymättömissä olleen mestariteoksen mutta myös nöyrä subliimin ja absoluuttisen Taiteen edessä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hamppu Heinonen! Eikö nuorisolle ole parempaa ehdokasta?!