torstai 24. maaliskuuta 2011

Nettisivut kohta! Numero 59!

Joo, ei tosiaan oo ku kolme viikkoa vaaleihin, mutta parempi myöhään ku ei millonkaan. Eli viikonlopuks varmaan jo "oikea" verkkosivu pystyssä.

Sitä odotellessa latailen videoita juutuubiin. Tässä viimisin lataus, laskiaissunnuntaina autossa Tornio-Kemi-Ii-Oulu-välillä kuvattu.Parasta Oulusta - Paavo J. Heinonen! Numero on siis 59!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo korvaasärkevä vinku ja kohina tuossa alussa alkaa ehdollistua ettei tee mieli klikata.

Raimo kirjoitti...

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia.

Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan.

- Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti Huusis-lehti (Hbl). Linkissä Tuulispään pilapiirros.

Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

http://suomenmaa.bravehost.com/

Anonyymi kirjoitti...

Laita hyvä anonyymi-ihminen niitä korvalappujas pienemmälle, jos vihloo. Kuulo kun menee ni sitä ei voi enää korjata ja joudut eläkkeelle.