torstai 23. syyskuuta 2010

uutisia- pitkät tauot - kiireet - työt

Niin niin, vaalikampanjassa pitäisi olla aktiivinen ja säännöllinen. Kertoa poliittisista aiheista. Tai omasta yhteiskunnallisesta aktivismistaan.

Olen pahoillani.

Elokuu meni ensin siellä kirja-/suurmessuilla (vaalikassaan kertyi kassikaupasta reilusti yli 50 euroa, vaikka euro oli vähimmäispyyntö), sitten tuli Oulun Taiteiden Yön tekeminen, välillä kävin runokeikalla Hämeenlinnan Kirjan Aika -festivaalilla (mukava oli tavata mm. entinen kulttuuriministeri Claes Andersson, joka myös festareilla pianistina esiintyi), sitten tuli Ilmakitaran MM-kisat sekä Oulun Musiikkivideofestarit juontohommineen (sekä menestyksellinen mutta kivulias cameorooli Jumalana Pumpeligaalassa) ja Oulun Muusajuhlat, joiden jälkeen nyt kaksi ja puoli viikkoa onkin mennyt tiiviisti kokouksissa tai Kaltiota tehdessä.

Eilen meni pari tuntia Taka-Lyötyssä, missä Kaleva järjesti infotilaisuuden lehden tuleville blogisteille. Lokakuun 18. (eli vain kolme päivää ennen ensimmäisen päätoimittamani Kaltion julkkariklubia) avautuu verkko-Kalevan sivuille blogiosio "Pohjoisen ääni", joka hamuaa Pohjois-Suomen merkittävimmäksi blogisivustoksi. Vähän samaan tapaan kuin Uuden Suomen blogisto, mutta pohjoissuomalaisin äänenpainoin ja -sävyin.

Luulin, että paikalle olisi ollut tulossa hieman enemmän meitä Valittuja Blogisteja, mutta viisikin oli ihan hyvä määrä ottaen huomioon, että 25:stä tähän mennessä mukaan lupautuneista osa tietenkin asuu ympäri Oulun ja Lapin läänejä. (Eiku Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntia, pitää tietenki nykyään sanoa.)

Lisäkseni infoon olivat päässeet Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen, kansanedustaja Lyly Rajala, yritysmaailmasta yksi pätevän oloinen nainen jonka nimeä en häpeäkseni saata muistaa, sekä Oulu15-projektipäällikkö ja Huutajien kapellimestari Petri Sirviö. Mielenkiintoinen ja monipuolinen porukka siis. Ja vain pieni osa.

Lylylle päätoimittaja Markku Mantila mainitsi, että Kaleva ei näissä blogeissa aio ottaa käyttöön minkäänlaista vaalikaranteenia istuville kansanedustajille. Oletan, että sama koskee myös vielä istumattomia, mutta pitänee tarkistaa...

Niin, pahoittelen vielä tätä hiljaisuuttani. Töitä ja puuhaa riittää. 21.10. siis tulee ulos ensimmäinen minun päätoimittamani Kaltio (www.kaltio.fi), joka julkistetaan Oulun 45 Specialissa samana päivänä Kaltio-klubilla kello 20 alkaen. Lisää siitä myöhemmin varmaanni.

En myöskään ole - vieläkään - keksinyt itselleni kampanjapäällikköä. Vaalitilin avasin pankkiini oman tilini oheen, mutta siitäkään en ole ehtinyt kertoa kenellekään. Keräystili on puolueella ollut avoinna jo loppukeväästä lähtien, mutta tili- sekä viitenumeroa en ole saanut aikaiseksi julkistaa. Ja nyt se info on kotona, kun itse olen toimistolla. Laitan sen tänne kuhan kotiin asti illalla kerkiän.

Nimittäin tälle päivää vielä Oulun vasemmistoseuran eli puolueosastoni kokous kello 18.30, ja ensi keskiviikon Eurooppalaisen AY-toimintapäivän mielenosoituksen valmistelukokous kello 17.30. Kohta. Järjestötalolla, jotenka sinne.

Ja julkaisen tämän tekstin NYT, ennen kuin se menee liian pitkäksi.

Ei kommentteja: